Tips til kjøkkenhelse

- 2021-07-01-

Folk i det moderne bomiljøet legger mer og mer vekt på sunt kosthold. Hva bør vi ta hensyn til for kjøkkenets helse?

Retter over natten må varmes opp

Den tilberedte maten som er lagret må varmes opp igjen (ikke lavere enn 70 ° C) før den spises.

Bruk mer kokende vann

Drikkevannet og vannet som brukes ved tilberedning av mat skal være rent og rent. Hvis du er i tvil om vannkvaliteten, er det best å koke vannet før du drikker eller lager isbiter.

Mer ventilasjon

Kjøkkenet må være godt ventilert. Under tilberedningsprosessen må kjøkkenhetten alltid slås på. Det må være en hette på kjøkkenet, og vinduene må åpnes for ventilasjon, slik at oljerøyken kan spres så snart som mulig. Forleng eksosen i minst 10 minutter etter tilberedning.

Mindre olje

Non-stick kjøkkenutstyr kan unngå å bruke for mye olje og kontrollere oljetemperaturen ved lav eller middels temperatur, noe som ikke bare gjør oljefri matlaging mulig, men reduserer også tap av vitaminer i mat på grunn av høy temperatur.

Se oljen, men ingen røyk

Endre matvaner, ikke overopphet oljen. Ved matlaging bør oljetemperaturen ikke overstige 200â „ƒ så mye som mulig (ta røyken fra oljepannen som grense). Dette kan ikke bare redusere "oljerøykesyndromet", men også fra et ernæringsmessig synspunkt. Vitaminene har også blitt effektivt bevart. Det er best å ikke bruke olje som har blitt tilberedt og stekt gjentatte ganger. Når du velger spiselig olje, bør du kjøpe kvalitetsgaranterte produkter for å forhindre at mindreverdig spiselig olje produserer flere skadelige stoffer under oppvarmingsprosessen.

Naturlige alternativer

Sausen laget av den naturlige maten tomat og ananas sure og søte smak kan erstatte den generelle tomatsausen og søtsyrsausen, noe som kan oppnå formålet med å redusere salt og sukker. Å velge en rekke frokostblandinger i stedet for hvit ris kan øke inntaket av fiber, forskjellige vitaminer og mineraler.

Grønnsakene spises rå og kjøttet er kokt

Fersk frukt og grønnsaker er rike på fiber og vitamin C, og de kan bedre bevare de opprinnelige næringsstoffene når de spises rå; i stedet for vanlig salatdressing, kan yoghurtsaus redusere inntaket av fett.

Fjærkre og kjøtt tilberedes og spises

Mat, spesielt fjærfe, kjøtt, etc., må tilberedes grundig før inntak. Den såkalte grundige tilberedningen betyr at temperaturen på alle deler av maten når minst 70 ° C.skreddersydde kjøkkenskapdører

krem kjøkkenskap

bytte av servantskap

kjøkkenskap og dører

bare skapdører