Sunn fornuft for vedlikehold av maskinvare i skapet: reparasjon av kraner som lekker

- 2021-06-25-


Drypp vann fra en kran er det vanligste problemet med vannrør og en av de enkleste å reparere. Imidlertid ignorerer mange mennesker dette problemet og reparerer ikke den dryppende kranen uten å innse at dette kan kaste bort mye penger. Kontinuerlig drypp vil være bortkastet på kort tid. Jeg vet ikke hvor mye vann som belastes. Multipliser sløsing med vann fra hver kran med antall dryppende kraner i hjemmet ditt, og du kan beregne hvor mye penger du har "som strømmer inn i" kloakken. Og det dryppende vannet fra varmtvannskranen vil kaste bort enda mer, fordi du betaler for å varme opp vannet før det renner ut i kloakken.


Hvordan løse dette problemet?
Dryppende vann skyldes lekkasje av vannforsyningen. Ikke glem at vannforsyningen kommer inn i hjemmet ditt etter trykk, så når kranhåndtaket er i "lukket" posisjon, må det være en ugjennomtrengelig pakning for å blokkere vanninnstrømningen. Denne pakningen dannes vanligvis ved å trykke pakningen tett på kranens sete. Tydeligvis, hvis det er noe galt med pakningen eller kranens sete, kan noe vann sive ut og dryppe fra kranens munn. For å forhindre denne typen drypp trenger du vanligvis bare å bytte pakningen eller reparere kranholderen.

Hvordan fikse dryppende vann fra en kran?
Det første du må gjøre er å slå av vanntilførselen. Du trenger bare å slå av en vanntilførselsventil i nærheten av kranen for å slå av vanntilførselen, men hvis ikke hver kran i huset ditt er utstyrt med en vannforsyningsventil, må du slå av hovedvannforsyningsventilen for å stenge all vannforsyningen i hjemmet ditt. Følgende er metoden som Naizun Hardware har samlet for å løse kranens drypp forårsaket av forskjellige årsaker. Jeg håper jeg kan bringe hjelp til venner i nød!

1. Trykkarmatur:

Uavhengig av utseende på push-kranen, enten den har to håndtak for kaldt og varmt vann eller bare ett håndtak som styrer både varmt og kaldt vann, fungerer det i henhold til visse grunnleggende prinsipper. Følgende er hvordan du demonterer en kran av push-type og reparerer dryppeproblemet:

Nødvendige verktøy: Bruk disse verktøyene til å håndtere kraner av skrutype-skrutrekkere, penetrerende smøremidler, glittetang eller justerbare skiftenøkler og erstatningsputene.

Trinn 1: Slå av vannforsyningen og fjern den lille skruen på eller bak kranhåndtaket for å fjerne håndtaket som er festet på kranhuset. Noen skruer er skjult under metallknapper, plastknapper eller plastark, som klikker i eller skrues inn i håndtaket. Så lenge du slår på knappen, vil du se håndtakskruen på toppen. Hvis det er nødvendig, bruk noe penetrerende smøremiddel som WD-40 for å løsne skruene.

Trinn 2: Fjern håndtaket og kontroller kranens deler. Bruk en stor glittang eller en justerbar skiftenøkkel for å fjerne pakningsmutteren, vær forsiktig så du ikke riper i metallet. Vri spolen eller akselen i samme retning som da du skrudde på kranen for å skru dem av.

Trinn 3: Fjern skruene som holder skiven. Om nødvendig, bruk penetrerende smøremiddel for å løsne skruene. Kontroller skruene og spolen, hvis de er skadet, bytt dem ut med nye.

Trinn 4: Bytt den gamle skiven med en identisk ny vaskemaskin. Nye skiver som nesten nøyaktig samsvarer med de gamle skivene, holder vanligvis at kranen drypper. Du bør også ta hensyn til om den gamle pakningen har en fas eller flat, og bytt den ut med den samme nye pakningen. En pakning designet kun for kaldt vann vil hovne kraftig opp når varmt vann renner gjennom det, blokkere vannutløpet og bremse strømmen av varmt vann. Noen pakninger kan fungere i både varmt og kaldt vann, men du må sørge for at erstatningspakningen du kjøper er nøyaktig den samme som den originale.

Trinn 5: Fest den nye pakningen til ventilkjernen, og installer deretter delene i kranen igjen. Roter spolen med klokken. Etter at spolen er på plass, monter pakningsmutteren på nytt. Vær forsiktig så du ikke klør metallet med skiftenøkkelen.

Trinn 6: Installer håndtaket på nytt og sett knappen eller platen tilbake. Slå på vanntilførselen igjen og se etter lekkasjer.

2. Ventilsete på kran:
Hvis du endrer pakningen og kranen fortsatt drypper, kan det være et problem med kranens ventilsete. En skadet pakning kan føre til at kranens ventilsete blir slitt av metallventilkjernen og blir ujevn, eller at avsetning av kjemiske stoffer i vannet kan danne en rest, som forhindrer at pakningen blir fullstendig komprimert med ventilsetet .

Hvordan reparere en ødelagt kranholder?
Selvfølgelig kan du bytte ut hele kranen. Et annet alternativ er å bare bytte kranholder. Hvis du har det riktige verktøyet, kalt en setetrekknøkkel, er det enkelt å fjerne det gamle setet. Sett ventilsetets strammenøkkel inn i ventilsetet, og vri den mot klokken. Når du har fjernet det gamle ventilsetet, må du kontrollere at det nye ventilsetet du kjøpte er nøyaktig det samme som originalen.


laminerte kjøkkenskapdører

grå kjøkkenskapsdører

hvor kjøper jeg kjøkkenskapsdører

skapdører i kjøkken

kjøkkenskap i kirsebærtre