Enkle tips for rengjøring av kjøkkenet

- 2021-06-23-

Rengjøring av kjøkkenet krever ikke en møysommelig rengjøring. Det såkalte arbeidet utføres vanligvis, og kjøkkenutstyret rengjøres enkelt etter hver tilberedning. Regelmessige sikkerhetskontrolltjenester for skap, elektriske apparater, kjøkkenutstyr etc. kan holde kjøkkenet som nytt hele året. Holdes vekk fra olje og broderi.


Vedlikeholdsprinsippet for kjøkkenskap


I utgangspunktet har selve kjøkkenskapet grunnleggende fuktsikker behandling, men det er fremdeles ikke tillatt å skylle skapet direkte eller lenge, for å unngå skade på brettet på grunn av fuktighet, slik at overflaten på skapet blir flekkete med vann, og det bør tørkes umiddelbart med en tørr klut. tørke. Rengjør den med en lett fuktig klut på hverdager. Hvis det er vanskelig å tørke, kan du bruke et nøytralt vaskemiddel og en kalebassduk til å pusse lett.


Regelmessig vedlikehold og desinfeksjon kan tørkes med en 1: 1 fortynning av blekemiddel og vann. Gryter, fat og andre gjenstander bør tørkes så mye som mulig før de settes inn i skapet. Samtidig må du unngå at skarpe gjenstander riper direkte i overflaten, og ikke bruk stålbørster til å skrubbe. Ikke åpne og lukk dørpanelet for hardt eller overskrid åpningsvinkelen (110 grader), hengsler og andre metalldeler for å unngå langsiktig opphopning av vannflekker.


Daglig vedlikehold av benkeplater på kjøkkenet


Hovedpoenget med rengjøring og vedlikehold av benkeplaten er generelt å rengjøre med en fuktig klut. Hvis det er flekker, bruk såpevann og et nøytralt vaskemiddel. Ikke bruk sterke kjemiske vaskemidler. Når du støter på uhåndterlig skitt, kan det være lurt å bruke såpevann. Hvis det er en matt benkeplate, kan du bruke dekontaminasjonspulver og 3M grønnsaksklut (gul) for å tørke forsiktig i sirkulære bevegelser. Den samme metoden kan brukes på situasjonen som brennes av sigaretter. I tillegg bør det tas spesiell forsiktighet for ikke å la harde kjemikalier som fargestoff, striperolje, aceton, etc. komme i direkte kontakt med benkeplaten eller sette den varme gryten direkte på benkeplaten. Disse handlingene vil skade benkeplaten, så den bør plasseres på benken. Plasser varmeisoleringsputer for å forhindre at dette skjer. Selv om benkeplaten er lett å reparere, er det fortsatt noen ting du bør ta hensyn til under drift. For eksempel bør du forberede et skjærebrett når du skjærer ting. Ikke kutt maten direkte på benken. Til slutt, unngå forskjellige skader slik at kjøkkenutstyret alltid vil være som nytt.


Rengjøring og vedlikehold av gasskomfyr og kjøkkenhette


1. Gassovn: Rengjøring og vedlikehold av gassovn kan sies å være den vanskeligste og viktigste delen av kjøkkenutstyret. På hverdager bør du tørke benkeplaten med et nøytralt vaskemiddel umiddelbart etter bruk for å unngå langvarig opphopning av smuss og problemer med rengjøring i fremtiden. Tørk av induksjonsstangen i ovnen hver uke, og fjern karbidet regelmessig fra ovnens dyse med en stålbørste, og stikk hull i brannhullet. Når gasskomfyren flagrer eller blomstrer, bør gassluftvolumregulatoren justeres riktig for å forhindre at gass lekker ut. Samtidig bør gassgummirøret regelmessig kontrolleres for løshet, sprekker eller lekkasjer. I tillegg bør avstanden mellom gasskomfyren og vinduet være minst 30 cm for å unngå sterk vind som blåser ut brannen, og den sikre avstanden mellom gasskomfyren og veggskapet og avtrekkshetten er 60 til 75 cm.


2. Avtrekkshette: Støpselet må trekkes ut før vedlikehold eller reparasjon av emhetten for å unngå elektrisk støt. Den beste vedlikeholdsmetoden er å tørke karosseriet med en tørr klut fuktet med et nøytralt vaskemiddel etter daglig bruk. Når oljeoppsamlingspannen eller oljekoppen er 80% full, skal den kastes umiddelbart for å unngå overløp. Samtidig bør viftebladene rengjøres med vaskemiddel regelmessig. Og den indre veggen på hetten med oljenett, oljenettet bør bløtlegges og rengjøres med et nøytralt vaskemiddel hver halve måned. Når det gjelder bryteren og det indre laget av oljekoppen hvor det er lett å samle opp olje, kan den dekkes med plastfolie for rengjøring i fremtiden, så lenge du kan erstatte den direkte. Tips for rengjøring av avtrekkshette: Påfyllingsnettet på avtrekkshetten kan filtrere den skitne oljen for å redusere generatorens belastning, og det kan også unngå at det drypper olje. Når oljenettet og oljekoppen er skitne, kan de dynkes i en nøytral rengjøringsvæske i 20 minutter og deretter skylles med rent vann. De mer seige oljeflekkene kan enkelt fjernes ved å tilsette litt Amonia i rengjøringsløsningen en stund. Hell i tillegg en liten mengde fortynnet oppvaskmiddel i den rensede oljekoppen for å gjøre neste rengjøring enklere.


Vanligvis er utsiden av kjøkkenutstyr galvanisert, slik at daglig vedlikehold kan tørkes av med en våt fille; Hvis rustflekker forårsaket av rustfritt stål, kan du gå til rengjøringsfirmaer, supermarkeder eller jernvarehandel for å kjøpe vedlikeholdsvæske i rustfritt stål for å tørke det, slik at det blir gjenopprettet Det opprinnelige utseendet er skinnende. I tillegg bør grytene og redskapene som skal settes i skapet tørkes eller tørkes først for å unngå direkte kontakt med maskinvaren i kjøkkenskapet, slik at maskinvarens levetid kan forlenges.


kan du bare kjøpe kjøkkenskapdører

hvor du bare kan kjøpe skapdører

nye dører til kjøkkenet

kun kjøkkenskapsdører i eik

bytte av eikeskap