Det er "hemmelige våpen" for å vedlikeholde kjøkkenet

- 2021-06-17-

Det mest plagsomme med rengjøring av hjemmet er kjøkkenet. Tanken på det tykke fettet på kjøkkenet er skremmende. Faktisk, så lenge metoden er passende eller noen spesielle "hemmelige våpen" brukes, blir rengjøringsarbeidet doblet med halve innsatsen. Redaktøren samlet omhyggelig disse "hemmelige våpnene" for rengjøring av kjøkkenet, i håp om å hjelpe deg.


Fliser


Hemmelig våpen: "Påfør en maske" med toalettpapir eller tørkepapir


Legg toalettpapir eller tørkepapir på flisene, spray renser på dem og la dem stå en stund, akkurat som kvinner som bruker ansiktsmasker. Ikke bare vil rengjøringsmidlet ikke dryppe overalt, men fettet holder seg til det. Så lenge du river av toalettpapiret og tørker det en eller to ganger med en ren klut dyppet i rent vann, kan flisene fornyes. For fliser med tyngre oljeflekker kan du sette toalettpapir eller tørkepapir på flisene over natten, eller bruke bomullsklut i stedet for toalettpapir. Etter at oljeflekkene er helt absorbert av papirhåndklærne, tørk dem med en våt klut. Ventilasjonsviften inne i emhetten kan også bruke denne metoden.


Tilleggsanbefaling: tannbørste


For steder som er vanskelige å rengjøre, for eksempel fliseledd, kan du bruke en gammel tannbørste for å spare innsats.


gasskomfyr


Hemmelig våpen: varmt vann + tannpirkere


Hvis brannrammen på ovnen er tilsmusset av olje eller suppe, kan den ikke være ren selv om den er behandlet med vaskemiddel. Du kan like godt koke brannrammen med vann. Fyll først en stor gryte med vann, og sett den på bålet. Etter at vannet varmes opp, vil det gjenstridige smusset brytes ned og skrelles av naturlig. Gasshullet i brannstativet er ofte blokkert av skitt, for eksempel suppe, noe som får gassen til å brenne ufullstendig, så det er best å rengjøre hullet med en tannpirker en gang i uken.


Tilleggsanbefaling: rissuppe


Påfør tyktflydende rissuppe på komfyren. Etter at rissuppen er tørr, skraper du lett med et jernark, og oljen fjernes sammen med rissuppen. Hvis du bruker en tynnere rissuppe eller nudelsuppe til å vaske direkte, er effekten også god.


Komfyr


Hemmelig våpen: øl


Bløtlegg skureputen i øl en stund, og tørk deretter av ovnen med sta flekker, ovnen blir lys som ny. Ved tørking bør tørkeoverflaten også skiftes ut hele tiden.


Utfyllende anbefaling: reddik eller agurkskrot


Bruk rester av reddik eller agurk, dyppet i vaskemiddel for å skrubbe, og skyll deretter med vann igjen, dekontamineringseffekten er også veldig god.


Glass


Hemmelig våpen: litt varm eddik


Vinduene, lyspærene og glassene på kjøkkenet vil bli svertet av olje og røyk over tid, noe som gjør det vanskelig å rengjøre. Du kan varme opp en passende mengde eddik, og deretter bruke en fille dyppet i litt varm eddik for å skrubbe, oljen vil lett "stikke av".


Tilleggsanbefaling: brennevin + avis


Tørk den først med en fille dyppet i hvitvin, oljeflekkene på vinduet kan enkelt fjernes, og bruk deretter avfallsavis for sekundær "behandling", glasset blir veldig gjennomsiktig.


Kran


Hemmelig våpen: sitronskiver


Hvis du finner vannflekker på kranen som er vanskelige å fjerne, kan du tørke en frisk sitronskive på kranen flere ganger for å fjerne den.


Tilleggsanbefaling: ferskt appelsinskall


Et godt hydrert appelsinskall kan også spille en kraftig rolle i dekontaminering. Den oransje beltefargede siden trenger ikke å gnis kraftig, og de gjenstridige flekkene på kranen kan enkelt fjernes.


billige skapdører

utskifting av kjøkkenskap

skapfronter

hvite skapdører selges

kjøkkenkammer