Åtte vanlige metoder for desinfeksjon av kjøkkenkjøkken

- 2021-06-15-

Den er egnet for bomullsklut som håndklær, visse barneleker, kjøkkenutstyr, etc. Koking kan koagulere og denaturere proteinet til bakterier, og det tar vanligvis 15-20 minutter. Samtidig må det kokende vannet dekke elementene som tilberedes. Denne metoden er enkel og trygg.


1. Kokende desinfeksjonsmetode


Den er egnet for bomullsklut som håndklær, visse barneleker, kjøkkenutstyr, etc. Koking kan koagulere og denaturere proteinet til bakterier, og det tar vanligvis 15-20 minutter. Samtidig må det kokende vannet dekke elementene som tilberedes. Denne metoden er enkel og trygg.


2. Skyll bløtleggingsdesinfeksjonsmetoden


Vask hendene ofte med rennende vann og såpe, spesielt før du spiser, etter å ha gått på toalettet og etter å ha berørt forurensede gjenstander. For varer som ikke er egnet for høy temperaturkoking, kan 0,5% pereddiksyre dynkes i 0,5 til 1 time, eller 5% blekemiddel-supernatanten (etter blekemiddelutfelling, det klare vannet ovenfor) kan dynkes i 30-60 minutter, eller 500 mg tilgjengelig klor kan brukes. Bløtlegg en liter vaskemiddel i 5-10 minutter, og skyll deretter av med rent vann. Steriliserte gjenstander skal være helt nedsenket under nedsenking. Noen kjemiske fiberstoffer og silke kan bare desinfiseres ved kjemisk bløtlegging.


3. Eddikdesinfeksjonsmetode


Eddik inneholder mange ingredienser som eddiksyre, som har en viss steriliseringsevne og kan brukes til husholdningsdesinfeksjon innendørs. For et rom på omtrent 10 kvadratmeter kan du bruke 100g-150g eddik, tilsette vann to ganger, putte det i en porselenskål og damp sakte i 30 minutter, og lukk dører og vinduer ved røyking.


4. Desinfeksjonsmetode for blekepulver


Blekepulver kan inaktivere enzymene i bakteriene og få dem til å dø. Bord, stoler, senger, gulv osv. Kan tørkes og desinfiseres med 1% -3% blekemiddel.


5. Alkoholdesinfeksjon


Alkohol kan denaturere og koagulere proteinet til bakterier. 75% alkohol brukes ofte til å desinfisere huden, eller suge redskaper i 30 minutter for å desinfisere.


6. Desinfeksjon av sollys


Sollys inneholder ultrafiolette stråler og infrarøde stråler, som kan oppfylle de generelle desinfiseringskravene etter 3-6 timers eksponering. Sengetøy, klær osv. Kan utsettes for sol.


7. Luftrensemetode


Hold inneluften frisk og åpne vinduer for ventilasjon, spesielt om vinteren. Hver gang den åpnes i 10-30 minutter, kan konsentrasjonen av innendørs bakterier reduseres.


8. Farmasøytisk desinfeksjonsmetode


Eliminer og drep patogene mikroorganismer ved å suge, vaske, spraye, etc. Farmasøytisk desinfeksjon har egenskapene til grundig sterilisering, rask hastighet og praktisk bruk. Det er en av de mest brukte desinfiseringsmetodene i familielivet.


For å oppnå ønsket effekt av husholdningsdesinfeksjon, er det også nødvendig å ta hensyn til konsentrasjonen og tidskravene til desinfeksjonsmidlet, fordi forskjellige patogener har ulik motstand mot desinfeksjonsmetoder, så de bør velges i henhold til de spesifikke forholdene.uferdige skapdører

uferdige skapdører

billige skap

kjøkkenskap

kjøkkendørfronter og skuffefronter

kjøpe nye kjøkkenskapdører