Hvordan motstå vekst av bakterier på kjøkkenet

- 2021-06-01-

Mange er vant til å legge fat, kniver, skjærebrett, etc. i skapet, og noen stabler disse redskapene sammen, dette bidrar ikke til tørking og rengjøring av kjøkkenutstyr, og det er lett å avle stafylokokker, salmonella, E. coli og andre skadelige bakterieforurensning Mat kan forårsake tarmsykdommer og andre ubehageligheter. For å holde kjøkkenutstyret i en god tørr og hygienisk tilstand, foreslår eksperter:


Sett opp et oppvaskstativ


Nyvasket oppvask kan lett samle vann hvis de stables oppå hverandre. I tillegg er skapene lufttette og ikke ventilert. Det er vanskelig for vannet å fordampe, og bakterier vil naturlig vokse. Noen liker å tørke bollen med en tørr klut etter oppvask, men kluten inneholder mange bakterier, noe som er kontraproduktivt. I tillegg er rettene stablet sammen, og alt skitt fra bunnen av den forrige parabolen er flekket på den neste retten, noe som er veldig uhygienisk.

outdoor kitchen cabinets

Derfor kan det monteres et oppvaskstativ ved siden av vasken. Etter rengjøringen må du sette oppvasken oppreist og spenne bollen opp ned på hyllen, og oppvasken kan tørkes naturlig, noe som sparer trøbbel og er hygienisk.


Spisepinner og knivholdere skal puste


Noen legger spisepinnene i et skap eller i en lufttett plastpinneholder etter vask. Denne praksisen er ikke tilrådelig. Det er best å velge en spisepinneholder av rustfri ståltråd med god luftgjennomtrengelighet og sette den Spik den på veggen eller legg den på et ventilert sted, slik at vannet kan tømmes raskt. Noen mennesker er vant til å legge en ren klut på spisepinnene for å forhindre støv. Faktisk er det bare å skylle dem med rent vann før du bruker dem. Å dekke kluten vil hindre fordeling av fuktighet.


Det er ikke tilrådelig å legge kjøkkenkniver i skuffer og knivholdere som ikke er ventilert. Du bør også velge en knivholder med god ventilasjon.


Heng opp kjøkkenutstyret


Langhåndet suppe, hullsleiv, slikkepott osv. Er alle gode hjelpere når du lager suppe, men mange mennesker er vant til å putte disse redskapene i skuffer, eller i gryter og stekeskjeer med lokk, som heller ikke bidrar til å tørke .


Skjærebrettet er lett å ta opp vann, det er mange riper og sprekker på overflaten, og resten av fersk mat er skjult. Hvis den ikke blir rengjort grundig eller lagret på riktig måte, vil matresten råtne og føre til at bakterier formerer seg, og til og med muggflekker vil dannes på overflaten av skjærebrettet og forurense maten.

shaker cabinet doors

Ekspertråd: Installer en sterk tverrstang mellom veggskapet og skapet, eller på et praktisk sted på veggen, og installer en krok på tverrstangen for å fjerne den rengjorte slikkeputen, dørken, eggeskytteren og grønnsakskurven. Når du henger på den, henger du en fille, oppvaskklut og håndkle på den andre enden av disse kjøkkenutstyrene, og installerer en sterkere krok i den andre enden av tverrstangen for å henge skjærebrettet, for å sikre at det er tørt. Skyll godt før bruk for å fjerne forurenset støv.utendørs kjøkkenskap

shaker skapdører

skapdører og skuffer til salgs

kjøkkenskap maskinvare

kjøkkenskap i metall