Hvordan motstå veksten av bakterier på kjøkkenet

- 2021-05-19-

Mange er vant til å sette tallerkener, kniver, skjærebrett osv. I skapet, og noen stabler disse redskapene sammen, dette bidrar ikke til tørking og rengjøring av kjøkkenutstyret, og det er lett å avle stafylokokker, salmonella, E. coli og andre skadelige bakterier forurensning Mat kan forårsake tarmsykdommer og andre ubehag. For å holde kjøkkenutstyr i en god tørr og hygienisk tilstand, foreslår eksperter:

utekjøkkenskap

Sett opp et oppvaskstativ


Nyvasket servise kan lett samle seg vann hvis de stables oppå hverandre. I tillegg er skapene lufttette og ikke ventilerte. Det er vanskelig for vannet å fordampe, og bakterier vil naturlig vokse. Noen liker å tørke bollen med en tørr klut etter oppvask, men kluten inneholder mange bakterier, noe som er kontraproduktivt. I tillegg er oppvasken stablet sammen, og all smuss fra bunnen av forrige rett er flekker på neste rett, noe som er veldig uhygienisk.


Derfor kan et oppvaskstativ installeres ved siden av vasken. Etter rengjøring, sett oppvasken og spenne bollen opp ned på hyllen, og oppvasken kan tørkes naturlig, noe som sparer problemer og er hygienisk.

shaker skapdører

Spisepinner og knivholdere skal være pustende


Noen mennesker setter spisepinnene i et skap eller i en lufttett plastpinneholder etter vask. Denne fremgangsmåten er ikke tilrådelig. Det er best å velge en spisepinneholder laget av rustfritt ståltråd med god luftgjennomtrengelighet og sette den på spikeren på veggen eller plassere den på et ventilert sted, slik at vannet kan dreneres raskt. Noen mennesker er vant til å legge en ren klut på spisepinnene for å forhindre støv. Det er faktisk bare å skylle dem med rent vann før du bruker dem. Å dekke til kluten vil hindre fordelingen av fuktighet.


Det anbefales ikke å legge kjøkkenkniver i skuffer og knivholdere som ikke er ventilert. Du bør også velge en knivholder med god ventilasjon.


Legg på kjøkkenutstyret


Langhåndet suppesleiv, slisseskje, slikkepott osv. Er gode hjelpere når du lager suppe, men mange er vant til å sette disse redskapene i skuffer, eller i gryter og stekeskjeer med lokk, som heller ikke bidrar til tørking .


Skjærebrettet er lett å absorbere vann, det er mange riper og sprekker på overflaten, og restene av fersk mat er skjult. Hvis det ikke rengjøres grundig eller oppbevares ordentlig, vil matrester råtne og føre til at bakterier formerer seg, og til og med muggflekker vil dannes på skjærebrettets overflate og forurense maten.


Ekspertråd: Installer et sterkt tverrstang mellom veggskapet og skapet, eller på et praktisk sted på veggen, og installer en krok på tverrstangen for å fjerne den rensede slikkepotten, dørslag, eggepisker og grønnsakskurv. Når du henger på den, heng en fille, oppvaskduk og håndkle på den ytterste enden av disse redskapene, og installer en sterkere krok i den andre enden av tverrstangen for å henge skjærebrettet for å sikre at det er tørt. Skyll godt før bruk for å fjerne forurenset støv.utekjøkkenskap

shaker skapdører

skapdører og skuffer til salgs

kjøkkenskap maskinvare

kjøkkenskap av metall